De juiste batterijen?

Wat houdt de IP-Codering in?
8 september 2020
3G-Netwerk stopt!
8 september 2020

De juiste batterijen?

In deze blog gaan we het hebben over verschillende soorten batterijen. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen wat een batterij is en wat je ermee kan. Maar wanneer weet je nu of je de juiste batterij hebt? Voor we deze vraag gaan beantwoorden gaan we de batterijen onderverdelen in niet-oplaadbare en oplaadbare batterijen. Elk type batterij heeft zo zijn voor- en nadelen. In het onderstaande tabel vind je een overzicht van deze voor- en nadelen.

Niet-oplaadbare batterijenOplaadbare batterijen
VoordelenVerbruiken langdurig weinig stroom. (Handig voor klokken etc.)Goedkoper dan oplaadbare batterijen.Ze kunnen tot wel 1000 keer opgeladen worden.Op lange termijn goedkoper.Gaan langer mee.
NadelenEenmalig gebruik.Milieu belastend.Ontladen zichzelf langzaam.Vermogen neemt per week af.

Brandgevaar

Wat je nooit moet doen is niet-oplaadbare batterijen proberen op te laden met een gewone oplader. In het ergste geval raken ze oververhit, kunnen ze scheuren of zelfs ontploffen. Je kunt je dus voorstellen dat als een Dect toestel met niet-oplaadbare batterijen in een station wordt geplaatst, waarbij de batterijen opgeladen worden, dat dit verkeerd afloopt.

Verschillende maten

Omdat niet elke batterij in elk apparaat past worden deze aangeduid met letters en cijfers.
Bekende formaten zijn: AAA, AA, C, D, 9-Volt en knoopcel varianten.

Hieronder een overzicht van alle formaten:

RondRechthoekig
CR1PP3
CR2O15
CR123APP7
CR1/3N4R25
CR2/3
CR2 NP
23A
27A
476A
25A
N
AAAA
AAA
AA
C
D

Welke batterijen heb je nodig?

Voor de Dect toestellen kun je het beste kiezen voor oplaadbare batterijen. Per handset moeten er twee oplaadbare AAA batterijen in. Wil je zeker weten dat je de juiste hebt? Bestel ze dan via amnez.

De levensduur verlengen

Een van de meest gemaakte fouten is het toestel meteen terugzetten in de hoofdunit zodat het steeds oplaad. Laad hem pas op wanneer het icoontje van de batterij 1 streepje aangeeft. Door ze constant op te laden verkort je namelijk de levensduur van je batterijen.