Efficiënter werken in de cloud.

De digitale simkaart!
8 september 2020
Klantverhaal: MEE Samen.
8 september 2020

Efficiënter werken in de cloud.

Voor steeds meer bedrijven is flexibel werken de gewoonste zaak van de wereld. De vaste computer wordt vervangen voor een laptop en we werken steeds vaker vanaf onze telefoon of tablet. Werken in de cloud kan altijd en overal. Het enige dat u nodig heeft is internet.

Wat is werken in de cloud?

Werken in de cloud, ook wel cloud computing genoemd, betekent dat u software en bestanden op afstand kunt bereiken. De cloud staat voor een netwerk dat met alle computers die erop aangesloten zijn een soort wolk vormt. Het netwerk is eigenlijk de computer. Zo heeft u op uw telefoon, tablet, laptop, vaste pc en elk ander apparaat overal ter wereld toegang tot al uw gegevens.

Wat heb ik eraan?

Het grootste voordeel dat u direct merkt is dat u geen aanschafkosten kwijt bent aan een server en deze niet hoeft te beheren. U voorkomt ook dat uw medewerkers zelf gebruik gaan maken van minder veilige clouddiensten als WeTransfer en DropBox. Bij gratis oplossingen wordt er vaak op beveiliging bespaard waardoor uw bestanden onbeveiligd worden opgeslagen en een makkelijke buit zijn voor hackers.

Het op- en afschalen van licenties gaat erg gemakkelijk wanneer uw personeelsbestand groeit of slinkt. Werken in de cloud is efficiënt: is er een treinstoring dan kunt u terwijl u wacht alvast aan de slag. De kans dat uw gegevens kwijtraken is nihil en u deelt een bestand gemakkelijk én veilig met iemand anders. Met Office365 kunt u zelfs met meerdere mensen tegelijkertijd aan een document werken. Terwijl een collega opmerkingen toevoegt, verwerkt u deze meteen. Of u maakt samen met uw projectgroep elk uw eigen dia in de presentatie die u gezamenlijk geeft.

Is dat niet gevaarlijk?

Niets is zonder risico. Werken in de cloud is veilig wanneer u een betrouwbare aanbieder kiest. De beveiliging van uw cloud valt of staat echter met de mensen die er toegang tot hebben. Het is aan te raden om in te loggen via tweestapsverificatie. Een eigen, fysieke opslag moet u goed beveiligen tegen gevaren. Per ongeluk verwijderde bestanden zijn vaak echt weg. En wordt uw laptop gestolen of breekt er bij de server brand uit dan bent u zonder back-up al uw gegevens kwijt. Dit zal niet snel gebeuren wanneer uw gegevens veilig versleuteld online in de cloud opgeslagen zijn.

Hoe werkt dat dan?

Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om alles vanuit de cloud te doen. Uw bestanden, software en alle andere zaken gebruikt u dan allemaal online. Het is ook mogelijk alleen uw bestanden online op te slaan en software lokaal op uw computer te installeren, of maar een deel van uw bestanden online in de cloud te bewaren. Hieronder leest u welke cloud-oplossingen wij aanbieden. Heeft u hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op!

  • Office365. Werk met het Office-pakket zoals u gewend bent. Met Office365 heeft u on- en offline toegang tot uw documenten. Uw werk wordt terwijl u bezig bent automatisch opgeslagen op uw online schijf met maar liefst 1TB opslagruimte. En updaten is verleden tijd, u heeft altijd de nieuwste versie van Office op al uw apparaten.
  • Acronis. Uw laptoptas laten vallen, een kop koffie die omvalt en op uw computer drupt… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met Acronis maakt u zeer veilig reservekopieën van uw gehele bedrijfsomgeving: virtueel, fysiek, mobiel én de cloud.
  • Amnez Company Connect. Wanneer u werkt in de cloud, bent u afhankelijk van internet. Daarom bieden wij verschillende servicepakketten aan. Er is voor elke behoefte een passende optie. We monitoren storingen actief en beginnen meteen met oplossen wanneer we een probleem hebben geconstateerd. Zo heeft u het snelst weer verbinding. Met het platinumpakket bent u altijd online, zelfs wanneer er een kabelbreuk of storing bij uw internetprovider is. Bekijk de verschillende mogelijkheden hier.