3G wordt uitgefaseerd!

Tips om mobiel dataverbruik te verminderen
8 september 2020
Ook komende tien jaar geen roamingkosten
29 maart 2021

Per 31 december 2021 gaat KPN stoppen met het 3G netwerk. Deze wordt uitgezet omdat steeds minder mensen gebruik maken van 3G. KPN wil de frequenties, die nu voor 3G gebruikt worden, inzetten voor het 4G-netwerk. Hierdoor wordt het 4G-netwerk nog stabieler en sneller.

Waarom uitfaseren?

Tegenwoordig zijn medewerkers niet meer gebonden aan een vaste werkplek op kantoor. Meestal zijn ze onderweg, werken ze thuis of op verschillende locaties. Het is dan ook belangrijk om altijd en overal bereikbaar te blijven. Met de toename van het dataverbruik is ook de behoefte naar meer data gekomen. KPN wil daarom een netwerk dat hiervoor geschikt is. Door het 3G-netwerk vrij te maken voor 4G kunnen gebruikers meer capaciteit en hogere snelheden behalen.

Bent u al klaar voor 4G?

Tegenwoordig kan met de huidige smartphones automatisch gebruik worden gemaakt van internetten en bellen via het 4G-netwerk. Nog in het bezit van oude mobiele apparaten, en kan er alleen gebruik gemaakt worden van het 3G-netwerk? In dat geval is er de mogelijkheid om tot 31 december 2021 te bellen en internetten via het 3G-netwerk. Daarna is er alleen de mogelijkheid om gebruik te maken van het ’tragere’ 2G-netwerk.

Bron: https://www.kpn.com/zakelijk/mobiel/3g-naar-4g.htm