Amnez wordt onderdeel van Trends ICT Groep
18 mei 2022

Tijdens de zomervakantie gaan we massaal naar het buitenland en willen we ook in het buitenland bereikbaar zijn en kunnen internetten. Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over de mogelijkheden van KPN voor gebruik van spraak en data binnen en buiten de Europese Unie.

Datalimiet
Om voor de eindgebruiker een te hoge factuur voor dataverbruik in het buitenland te voorkomen is KPN verplicht voor alle eindgebruikers een roaminglimiet in te stellen op dataverbruik.De eindgebruiker mag niet geconfronteerd worden met dataverbruik hoger dan € 50,- excl. BTW per maand.De eindgebruiker dient daarnaast te worden gewaarschuwd bij het bereiken van 80% en 100% van de datalimiet.De eindgebruiker welke in het buitenland is kan eenvoudig de blokkade zelf opheffen door “JA” te SMSen naar 1330. 

Datalimiet voor gebruik buiten de Europese Unie
Gebruikt u uw mobiele telefoon buiten de Europese Unie dan biedt KPN een aantal voordelige bundels. Indien de voordeelbundel op uw aansluiting is geactiveerd start deze automatisch zodra u met uw mobiele telefoon een gesprek opzet of mobiele data gaat verbruiken buiten de Europese Unie. U ontvangt een SMS met de notificatie dat de bundel geactiveerd is. Tevens ontvangt u een SMS indien 80% van uw bundel is verbruikt. Indien uw bundel volledig verbruikt is ontvangt u een SMS waarin wordt aangegeven dat er een nieuwe bundel wordt geactiveerd. Is de voordeelbundel voor uw aansluiting nog niet geactiveerd dan kunnen wij deze voor u aanzetten. Ook kan de telefonie beheerder van uw organisatie de bundels zelf activeren in de OneBase portal.

Hieronder treft u een overzicht aan met de beschikbare KPN bundels.

Datalimiet voor gebruik binnen de Europese Unie
Belangrijk informatie voor organisaties welke gebruik maken van het KPN ÉÉN mobiel abonnement!
Voor gebruikers welke gebruik maken van KPN ÉÉN mobiel abonnement geldt deze regel ook welke gebaseerd is op de individuele bundel (1, 2, 5 of 12 GB). Een onderdeel van het KPN ÉÉN mobiel abonnement is dat de databundel onderling wordt gedeeld. Een gebruiker kan dus geblokkeerd worden terwijl er nog voldoende data beschikbaar is binnen de groepsbundel.

De datalimiet regel geldt ook voor de data aansluitingen. Omdat het niet altijd mogelijk is om een SMS te versturen met een tablet of laptop is het mogelijk om door ons de datalimiet blokkade uit te laten schakelen.

Hieronder treft u een overzicht aan met de beschikbare KPN bundels.

Meer informatie voor het gebruik in het buitenland kunt u vinden op:
https://www.kpn.com/zakelijk/mobiel/roaming.htm